Laatste Tweets
Wij begrijpen je zorgen! Zeven rupsen zijn in ieder geval door bos- en moerassteekmieren het nest in meegenomen! Hopelijk worden zij daar nu goed verzorgd om volgend jaar als vlinder te verschijnen, maar de vlinderpopulatie is KLEIN én geïsoleerd.🤞🤞🤞Wij knokken mee!!! twitter.com/Rick_de_… pic.twitter.com/5xsR…
We zijn weer van start met het laatste #OBN-webinar van dit jaar, over konijnenpopulaties in de duinen. Met ruim 60 deelnemers wederom een flinke belangstelling. #OBNwebinar #natuurkennis @Veldwerkplaats #konijnen #duinen pic.twitter.com/KWtm…
In een prachtige video zien we de bijzondere manier waarop de onderzoekers de konijnen wisten te vangen voor hun onderzoek naar virussen en genetica: met behulp van fretten. #OBNwebinar #konijnen #duinen #natuurkennis pic.twitter.com/lmAa…
@wanneroe Hier het filmpje van het fretteren, in dit geval t.b.v. verplaatsing konijnen; dezelfde methode is gebruikt voor het onderzoek, waarbij de dieren direct weer werden teruggezet in de burcht. vimeo.com/207512135
Gerard Oostermeijer sluit positief af: genetisch lijken konijnenpopulaties in orde, ze zijn goed in staat inteelt te vermijden. Wat er wel verbeterd kan worden, lezen we binnenkort in het eindrapport. T.z.t. uiteraard op natuurkennis.nl #OBNwebinar #konijnen #duinen pic.twitter.com/hcqz…
#duinbeheerders opgelet! Op OBN-webinar 15 december presenteren onderzoekers de voorlopige resultaten van grootschalig en veelzijdig onderzoek naar achteruitgang van de konijnenpopulatie in de duinen. natuurkennis.nl/acti… pic.twitter.com/rNZm…
@N2000drenthe @Dwingelderveld @ProvDrenthe @HenkJumelet @Bosw8erAlbert @Bosw8erGodfried @ruudkreetz Aha, daarom was je daar vandaag😉 👍
@N2000drenthe Dit is zeker een prachtige kaart! Maar ook De duinen, de Hoge Berg op Texel, Wieringen, de Veluwe etc. Erg leuk om dat zo te zien!
IN HET NIEUWS
- Nieuwe toekomst voor de Lange zonnedauw dankzij kweekkas, ROEG tv (10-11-2018)
- Brabantse Zwartblauwe rapunzels krijgen seks in Amsterdam (14 juni 2015)
- Bijdrage in themanummer 50 jaar Drentsche Aa – De Levende Natuur: Herstelproject Stengelloze sleutelbloem (mei 2015)
- Science4Nature discussieert over behoud bedreigde planten in symposium van Zwitserse floradatabank (21 januari 2015)
- Naar tien nieuwe populaties van de Stengelloze sleutelloem (24 december 2014)
- Het vermengen van populaties: steuntje in de rug of duwtje de afgrond in? (30 oktober 2013)
- Kleine schorseneer kwijnt weg (9 september 2014)