Demografische monitoring Wilde kievitsbloem in Overijssel (2020-2025)

Demografische monitoring Wilde kievitsbloem in Overijssel (2020-2025)

Veranderingen in grondwaterstand en overstromingen van kalkrijk water kunnen op de lange termijn nadelige gevolgen hebben voor de abiotiek van de standplaats van de Kievitsbloem. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de levensvatbaarheid van deze soort. Om het effect van de zomerbedverlaging te kunnen beoordelen, is in 2016 een langjarige demografische monitoring gestart. Hierbij worden de verschillende levensstadia van de levenscyclus jaarlijks gevolgd in permanente proefvlakken langs de IJssel, Zwarte Water en de Vecht.

De eerste resulaten laten zien dat er mogelijk problemen zijn met de verjonging van de populatie door vestiging van planten uit zaad. Daarnaast blijken planten jarenlang onopgemerkt in de grond kunnen overleven. Van deze ondergrondse bollendynamiek is weinig bekend. De komende zes jaar (2020-2025) wordt de demografische monitoring voortgezet in opdracht van de Provincie Overijssel.

 

 

2 Comments

  1. Goed om informatie te verschaffen. Echter, de schrijfstijl en de opbouw van het geschreven stukje is niet goed. Zorg voor een schrijfstijl die het algemeen publiek kan begrijpen. Schrijf in korte heldere zinnen en voorkom vakjargon.

    • Beste Iris van Duren, bedankt voor uw reactie en uw bezoek aan onze website. We zullen de tekst aanpassen.
      Met vriendelijke groet, Science4Nature

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.