Laatste Tweets
We kunnen dit doen omdat in ons kweekprogramma van alle nog resterende populaties het genenmateriaal beschikbaar is. Van daaruit kunnen we, zonder die populaties te benadelen, herintroduceren of versterken in herstelde leefgebieden. Dat is moeilijker dan het lijkt! twitter.com/RoegTV/s… pic.twitter.com/p9Na…
Een proef van @Science4Nature in het @Dwingelderveld moet het rozenkransje voor uitsterven behoeden. bit.ly/3MAAFc1
Ruim 70 praatgroepen en 3 jaar stikstofbeleid verder sporen experts aan tot actie. Het gebrek aan politieke wil om natuur te beschermen zorgt voor steeds nieuwe problemen eenvandaag.avrotros.…
@N2000drenthe Tis toch mooi! De natuur is vol verrassingen😅
Wat zijn ze mooi! En dat binnen twee jaar na herintroductie uit zaad! Op dit moment monitoren we de kieming en vestiging van rozenkransje op de verschillende herstellocaties. Spannend! Leuk weetje! De witbloeiende plant op de foto is een vrouwtje en de roze lijkt een mannetje😅😉 twitter.com/N2000dre…
@Erikpriv2 @glennlelieveld @DeGroene @Zoogdierverenig In ons onderzoek hebben we in de meeste konijnenpopulaties geen aanwijzingen voor inteelt gevonden. Ook de genetische diversiteit is nog OK. Wél vertonen de populaties duidelijk (te) weinig genenuitwisseling, zodat in de toekomst alsnog problemen kunnen optreden.
Het is soms lastig je te verzoenen met de wolf: ‘Dit dier is de spiegel van hoe je kunt samenleven met de natuur’ gelderlander.nl/doss…
IN HET NIEUWS
- Ooit een gentiaanblauwtje gezien? Vast niet. Deze koekoek onder de vlinders heeft het zwaar, door Koen Moons, Trouw, 12 augustus 2020
- Besanjelier wordt bedreigd. Blijft deze plant wel bestaan? Omroep Gelderland, 4 oktober 2019
- Nieuwe toekomst voor de Lange zonnedauw dankzij kweekkas, ROEG tv (10-11-2018)
- Brabantse Zwartblauwe rapunzels krijgen seks in Amsterdam (14 juni 2015)
- Bijdrage in themanummer 50 jaar Drentsche Aa – De Levende Natuur: Herstelproject Stengelloze sleutelbloem (mei 2015)
- Science4Nature discussieert over behoud bedreigde planten in symposium van Zwitserse floradatabank (21 januari 2015)
- Het vermengen van populaties: steuntje in de rug of duwtje de afgrond in? (30 oktober 2013)